Enesearmastus algab sinust endast

🧩🧩🧩Elu on tihti nagu keeruline pusle, mille üks olulisemaid tükke on enesearmastus. See võib tunduda nõnda kättesaamatu ja keeruline, kuid minu lugu algas just sellest, et mõistsin, et enesearmastus algab sinust endast.
Olin paljude aastate jooksul olnud enesekriitiline ja kõrgeid nõudmisi iseendale seadev, püüdes pidevalt olla täiuslik. Ma märkasin, kuidas mu enesehinnang kõikus sõltuvalt sellest, kuidas ma enda üle mõtlesin ja kuidas teised minnusse suhtusid ja mind hindasid. See oli kurnav ja raskendas õnnelikuks olemist.
Ühel päeval sain aru, et midagi peab muutuma. Ma ei saanud jätkata iseenda vastu nii karmi olemist. See oli minu esimene samm enesearmastuse teel: teadmine, et pean iseendaga leppima ja end armastama sellisena, nagu ma olen.
Sellel teel oli mitmeid olulisi hetki ja õppetunde. Üks neist oli enesehinnangu taastamine. Ma hakkasin teadlikult märkama ja tunnustama enda saavutusi, isegi kõige väiksemaid. Isegi kui ma ei saavutanud alati kõike, mida tahtsin, õppisin hindama neid samme, mida olin juba astunud.
Teine oluline samm oli negatiivsete mõttemustrite murdmine. Ma hakkasin tegelema enesejutuga, mis käis mu peas. Aeglaselt, kuid kindlalt, hakkasin asendama enesekritika enesearmastuse ja enesekindluse mõtetega.
Oluline osa enesearmastusest oli ka enesehooldus. Ma hakkasin rohkem tähelepanu pöörama oma vaimsele ja füüsilisele tervisele. Regulaarne meditatsioon, tervislik toitumine ja kehaline aktiivsus muutsid minu enesetunnet märgatavalt paremaks.
Ent kõige olulisem oli teadmine, et enesearmastus algab sinust endast.

Kogemus & Elamus

Scroll to Top